انواع مختلف دامنه
همه نام دامنه ها از فرمول یکسانی پیروی نمی کنند و در حالی که دامنه های .com 46.5? از کل وب سایت های جهانی را تشکیل می دهند ، هنوز فضای زیادی برای سایر نام های دامنه مانند .org و .net باقی می ماند. به طور کلی ، متداول ترین انواع نام دامنه ها عبارتند از:
TLD: دامنه های سطح بالا
دامنه سطح بالا دقیقاً همان چیزی است که به نظر می رسد: نوعی نام دامنه که در سطح بالای سیستم نام دامنه اینترنت است. بیش از هزار TLD موجود است اما متداول ترین آنها شامل .com ، .org ، .net و .edu است.
لیست رسمی TLD ها توسط سازمانی به نام مرجع شماره اختصاص داده شده در اینترنت (IANA) نگهداری می شود و می توانید در اینجا مشاهده کنید. IANA خاطرنشان می کند که لیست TLD ها همچنین شامل ccTLD ها و gTLD ها است که در ادامه در مورد آنها صحبت خواهیم کرد.
ccTLD: دامنه های سطح بالا کد کشور
ccTLD ها فقط از دو حرف استفاده می کنند و براساس کد بین المللی کشورها مانند .us برای ایالات متحده و .jp برای ژاپن بنا شده اند. این شرکتها اغلب توسط شرکتهایی که در حال ساخت سایتهای اختصاصی برای مناطق خاص هستند مورد استفاده قرار می گیرند و می توانند راهی مناسب برای علامت گذاری به کاربران برای رسیدن آنها به جای مناسب باشند.
gTLD: دامنه سطح بالای عمومی
gTLD اساساً یک دامنه سطح بالا است که به کد کشور متکی نیست. بسیاری از gTLD ها برای موارد خاص استفاده می شوند ، مانند .edu که برای م institutionsسسات آموزشی است. با این اوصاف ، برای ثبت gTLD نیازی به رعایت هیچ معیار خاصی نیست ، به همین دلیل دامنه .com ممکن است لزوماً برای اهداف تجاری استفاده نشود.
نمونه های دیگر gTLD ها شامل .mil (نظامی) ، .gov (دولت) ، .org (برای سازمان های غیرانتفاعی و سازمان ها) و .net است که در ابتدا برای ارائه دهندگان خدمات اینترنتی (ISP) طراحی شده است اما اکنون به طور گسترده تری مورد استفاده قرار می گیرد.
سایر انواع نام دامنه
در حالی که دسته بندی نام دامنه فوق الذکر بیشترین تعداد را دارند ، اما تغییرات دیگری نیز وجود دارد که می توانید با آنها روبرو شوید.
دامنه های سطح دوم
احتمالاً قبلاً این نام های دامنه را دیده اید. ما در مورد دامنه ای صحبت می کنیم که مستقیماً زیر یک نام دامنه سطح بالا قرار دارد. ما در اینجا نمی خواهیم خیلی فنی شویم زیرا نشان دادن آن با مثالها آسان تر است ، مخصوصاً وقتی صحبت از کد کشورها می شود.
به عنوان مثال ، شرکت های انگلیسی گاهی اوقات به جای .com از .co.uk استفاده می کنند و این یک نمونه عالی از یک دامنه سطح دوم است. دامنه سطح دوم دیگر .gov.uk است که اغلب توسط موسسات دولتی استفاده می شود و .ac.uk که توسط م institutionsسسات دانشگاهی و دانشگاه ها استفاده می شود.
دامنه های فرعی
دامنه های فرعی مفید هستند زیرا برای ایجاد تقسیم بندی در سایت خود نیازی به خرید نام دامنه اضافی برای مدیران وب نیست. در عوض ، آنها می توانند یک زیر دامنه ایجاد کنند که به طور موثر به یک فهرست خاص در سرور اشاره کند. این می تواند برای سایت های کمپین و سایر انواع محتوای وب که باید جدا از سایت اصلی باشند بسیار مفید باشد.
به عنوان مثال ، فیس بوک از developers.facebook.com برای تهیه اطلاعات خاص برای توسعه دهندگان وب و برنامه هایی که می خواهند از API فیس بوک استفاده کنند ، استفاده می کند. یک مثال عالی دیگر ، support.google.com است
دامنه های رایگان
همچنین نام دامنه های رایگان وجود دارد که می توانید از سازندگان وب سایت های مختلف مانند WordPress.com ، Squarespace ، Weebly و ... دریافت کنید.
اینها مانند زیر دامنه ها هستند زیرا از نام وب سایت در دامنه شخصی شما استفاده می کنند. به عنوان مثال ، به جای داشتن businessbooks.com ، این می تواند businessbooks.wordpress.com یا businessbooks.squarespace.com باشد.
دامنه های رایگان برای اهداف طولانی مدت تجاری خوب نیستند یا اگر می خواهید مارک تجاری منحصر به فرد خود داشته باشید. ما توصیه می کنیم چند دلار بپردازید و هزینه خود را بدست آورید.